ORGANSKA
JAJA

SAMO ORGANSKO jaje

SAMO ORGANSKO jaje poseduje idealan odnos zasićenih i nezasićenih masnih kiselina. Organski proizvodi, osim što su zdravi i bezbedni, ukusniji su od konvencionalne hrane. Nastali su u sadejstvu prirode i životinja.

strelica_gif

Mnogo godina se vode polemike oko toga da li jaje negativno utiče na sadržaj holesterola u organizmu ili ne, te je njihova konzumacija bila ograničena na 2-3 jaja nedeljno. Danas su mnoga istraživanja dokazala da su jaja prijatelj našem organizmu. Naime, jaja u žumancu sadrže lecitin i nezasićene masti koji utiču na smanjenje holesterola u našem organizmu.

jaje

Prednosti organskih jaja:

  • Kokoške imaju slobodan pristup pašnjaku
  • Sve komponente smeše kojom se hrane koke su organskog porekla
  • Ne dodaju se antibiotici, lekovi i aditivi
  • Boja žumanca je prirodna, zbog ishrane travom sa pašnjaka
  • Zabranjeno je dodavanje veštačkih pigmenata za bojenje žumanca
  • Odnos zasićenih i nezasićenih masti je u korist nezasićenih masnih kiselina

Principi na kojima počiva razvoj organske poljoprivrede su:

  • Princip zdravlja,
  • Princip ekologije,
  • Princip pravednosti,
  • Princip negovanja i staranja.

Nutritivna vrednost SAMO ORGANSKO jajeta:

Energetska vrednost 492 kJ/115 kcal
Holesterol 243,74 mg/100 g
Ukupno nezasićenih masnih kiselina 5,07 g/100 g
Ukupno zasićenih masnih kiselina 2,55 g/100 g
Odnos zasićenih i nezasićenih masnih kiselina 0,50
kokoska

Naše proizvode možete kupiti u pojedinim objektima IDEA i Mali Kalenić. i drugim bolje snabdevenim radnjama.

Pogledajte sve objekte