PROIZVODNJAUSLOVI UZGAJANJA

Naše koke imaju stalni pristup pašnjaku formiranom po metodama organske biljne proizvodnje koji dozvoljavaju maksimalno 580 koka nosilja na hektaru zemljišta. Smeštene su u drvene kućice sa podnim prostirkama i gnezdima od prirodnog materijala organskog porekla i visećim hranilicama i pojilicama. Ishrana se sastoji od žitarica, bez hrane koja sadrži GMO i aditive a obavlja se i stalno praćenje ponašanja i zdravstvenog stanja životinja.

Jaja se skupljaju što češće, najmanje 4x dnevno a nakon toga se skladište u komoru za jaja sa temperaturom od 10-15 stepeni Celzijusa i potrebnom vlažnošću vazduha. Program udomljavanja koka nosilja – nakon 72 nedelje starosti smanjuje se nosivost koka, a one se udomljavaju u seoska domaćistva gde nastavljaju da žive u svom prirodnom okruženju.

ZANIMLJIVE ČINJENICE

Organska jaja ne sadrže materije koje su štetne po zdravlje ljudi kao što su pesticidi, teški metali i hormoni. Činjenica da se novi organizam stvara iz jajeta potvrđuje da je jaje namirnica bogata hranljivim sastojcima – izvor je visoko vrednih proteina i ima jedinstvenu kombinaciju masnih kiselina koje su neophodne u ishrani ljudi.

strelica_gif

Organski proizvodi, osim što su zdravi i bezbedni, ukusniji su od konvencionalne hrane. Nastali su u sadejstvu prirode I zivotinja kao u dobra stara vremena. SAMO ORGANSKO jaje poseduje idealan odnos zasićenih i nezasićenih masnih kiselina. Mnogo godina se vode polemike oko toga da li jaje negativno utiče na sadržaj holesterola u organizmu ili ne, te je njihova konzumacija bila ograničena na 2-3 jaja nedeljno. Danas su mnoga istraživanja dokazala da su jaja prijatelj našem organizmu. Naime, jaja u žumancu sadrže lecitin i nezasićene masti koji utiču na smanjenje holesterola u našem organizmu.

jaje

LOKACIJA

Poljoprivredno gazdinstvo „Samo organsko“ nalazi se u istočnoj Srbiji u selu Sikole, opština Negotin. Prostire se na oko 12 hektara organskog zemljišta, u netaknutom prirodnom okruženju podno planine Deli Jovan.

FARMA

Poljoprivredno gazdinstvo „Samo organsko“ organizovano je po strogim pravilima organske proizvodnje, a dobrobit životinja nam je prioritet. Na farmi se nalazi 4000 koka nosilja koje žive u svom prirodnom okruženju. Naše koke se slobodno kreću po prostranim pašnjacima, hrane se prirodnom i organski gajenom hranom, poje se vodom sa planinskog izvora, i nose jaja u zdravim, prirodnim uslovima.

jaje
jaje
jaje
jaje
jaje
jaje

Stupite u kontakt sa nama